Ideelle ben

Theo Jansen vil skape liv og vil gjøre det fra scratch. Trondheim Matchmaking hadde invitert ham til Trondheim høsten 2007 hvor han fortalte om arbeidet sitt med å skape liv på strendene i Nederland ved hjelp av plastikkrør og vannflasker.

På Kreator 09 møtte jeg på en variant av skapningene hans i form av en Legorobot. Roboten hadde fått ben designet etter den ideelle formelen til Jansen. Den beveger seg stabilt og raskt, akkurat som de store plastbeistene på strendene i Nederland.

Hver del av hvert ben er nøye beregnet til å gi den beste bevegelsen ut i fra energioverføringen. Jansen kaller bestanddelene av plastdyrene sine for gener, og hevder at om han lever i 15 år til vil han få de til å reprodusere seg.

Se presentasjonen hans på TED talks for å oppleve mer av hva denne fascinerende mannen har viet de siste 20 årene av livet sitt til.

Ingen kommentarer ennå

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre