En uke før Interaction ‘09

Før jul vant jeg IxD-stipendet til BEKK og får reise med de til konferansen Interaction ‘09 i Vancouver 4. februar.

Konferansen arrangeres for andre året av Interaction Design Association (IXDA) og er blitt et viktig samlingspunkt for interaksjonsdesignere. Chris Baum hos Boxes and Arrows kommenterer:

[...] I feel like I haven’t done enough to let people know how great the conference was. Here we are, two weeks from to Interaction 09 in Vancouver, and I feel nostalgic about last year and realize that I will miss not being able to go this year [...] Interaction is fresh, vibrant, and takes a usefully different perspective on the issues we encounter every day. I know I’ve designed differently because of that experience.

Programmet er veldig spennende. Jeg får med meg en workshop med Luke Wroblewski i skjemadesign (litt skuffet over at den går samtidig med “Designing for Touch screens and Interactive Gestures” med Dan Saffer), og workshop’ene:

 • Drawing Ideas med Mark Baskinger og William Bardel, gir en inføring i sketching og quick’n dirty triks for å tegne mennesker, steder, ting og idéer. Ja, jeg er ikke så god til å tegne…
 • Design Studio med Jeannine Harriman og Liya Zheng, har som mål å gjøre oppmerksom på hvordan ulike designtilnærminger kan gi ulike løsninger og hvor viktig det kan være å angripe en problemstilling på en annen måte enn du er vant med.

I tillegg til keynotes med bl.a. Kim Goodwin, Dan Saffer og Jared Spool (with friends), er det en rekke korte sesjoner. Av de jeg har sett meg ut til nå vil jeg nevne:

Interaction ‘09 bruker CrowdVine til konferanseprogrammet og som sosial programvare for deltakerne, noe Webdagene også hadde god erfaring med i fjor. Jeg har laget en oversikt over programmet jeg kan tenke meg å få med meg, men vet ikke om den er endelig eller om jeg rekker alt.

Jeg har savnet blogging fra konferanser av norske bloggere og vil prøve å blogge fra konferansen selv. Erfaringen min fra Webdagene var at liveblogging tok mer tid enn jeg først antok. Om ikke det kommer bloggposter under selve konferansen, vil jeg skrive om erfaringene i etterkant.

iallenkelhet.no har en fin oversikt over kommende konferanser i 2009 (men hvordan kunne de glemme Interaction ‘09?) og brukskvalitet.no har en god oversikt.

Vil du se programmet for Interaction ‘08 finnes det også video fra enkelte av foredragene tilgjengelig. Luke W skriver om workshopen han skal holde på bloggen sin.

Konferanser handler om å møtes, dele og delta. Skal du på Interaction ‘09 eller har tips om noe du synes jeg burde få med meg, ta kontakt på epost eller legg meg til på Twitter.

7 kommentarer så langt

 1. Kjell-Morten sa onsdag, 28. januar 2009

  Genialt at du blogger, Lars, så jeg får meg høydepunktene selv om jeg ikke drar selv… :)

  Min erfaring med konferanseblogging er at det krever et litt annet fokus enn jeg ellers ville foretrukket på konferanse. Vanligvis ville jeg vært mer i modus for å bli inspirert og få ideer fra det som sies, mens når jeg skal blogge må jeg ta en slags journalistrolle og få med meg mer av det som sies, legge merke til mer faktaopplysninger etc. Jeg går fra å være opptatt av hva jeg får ut av det selv, til hva foredragsholderen egentlig prøver å si. For meg gjør det gjerne at jeg får litt mindre ut av konferansen.

  Men da snakker jeg om blogginnlegg der man forsøker å gjengi det som ble sagt. Det kan nok være vel så interessant å blogge om det man har fått ut av det, med noe av foredragsholderens budskap i tillegg til egne refleksjoner.

  Selv om det ikke tar noen kortere tid å skrive… :)

 2. Lars K sa onsdag, 28. januar 2009

  Takk for kommentar og gode råd, Kjell-Morten!

  Håper du får noe ut av kommende poster, er spent på hva jeg får ut av foredragene og eventuelle notater, men noen kommentarer og refleksjoner etter at inntrykkene er fordøyd må det bli :-)

 3. aggi sa torsdag, 29. januar 2009

  Damn…trodde dette var en nerde-konferanse (”Where Should You Put the “Submit” Button?”-tema over hele linja, lissom), men her var det jo masse spennende for meg også! :)
  For sent for en businesswife å melde seg på? ;P

  Hett tips: ta gode notater fra følgende med hjem til meg:
  * Drawing Ideas med Mark Baskinger og William Bardel.
  * Design Studio med Jeannine Harriman og Liya Zheng.

 4. Kjetil Birkeland Moe sa onsdag, 4. februar 2009

  Hallois! Ved en hinsides tilfeldighet fant jeg ut om bloggen din og konferansen som begynner imorgen. Jeg ville bare si at vi er ~10 NTNU-studenter her i Vancouver allerede, så hvis du har lyst å se noe mer av byen mens du er her er du meget velkommen :D Hvis du kan skaffe meg innpass på konferansen en av dagene hadde for øvrig vært evig takknemlig … men det forventer jeg ikke :P

 5. Lars K sa lørdag, 7. februar 2009

  Hei Kjetil, takk for kommentaren din, gøy du fant bloggen :-) Sendte deg en epost…

 6. Nina sa fredag, 13. februar 2009

  Hey! Takk for sist, har du kommet deg etetr jetlagen? Jeg ble faktisk sendt hjem av prosjektlederen min i går fordi jeg så så trøtt ut haha, men nå er jeg bra! Jeg har linket opp bloggen din i internforumet på Bekk, og oppfordret folk til å ta en titt på bloggen din her også :)

  N

 7. Lars K sa mandag, 16. februar 2009

  Haha, det ordnet seg med jetlagen, i dag sliter jeg med helgelag… Takk for kommentar og link!

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre