Legg igjen et notat her

Kan steder ha informasjonsskygger? Hva er en god gateway til denne informasjonen? Hvordan lagre og fange steders informasjonsskygger?

Brightkite er et lokasjonsbasert sosialt nettverk hvor du kan se hvor vennene dine befinner seg og hva de gjør.

Det som fascinerer meg med Brightkite er muligheten til å legge igjen notater og bilder på lokasjoner slik at andre kan se, lese og kommentere disse.

Hvordan designe tjenester uten å være:

 • avhengig av en kritisk masse av brukere for at brukerne selv skal oppleve tjenesten som nyttig til eget bruk?
 • bundet til proprietær teknologi?

Brightkite, gratis wifi-tips om Bøker og Børst, Stavanger

Brightkite, tips om god kaffe, Damplassen, Oslo

Brightkite, tips om når du bør gå på Godt Brød en lørdag, Trondheim

Brightkite, kake på Pascal, Oslo

Oppdatering: NRKbeta skriver om Hvor er du?-tjenester og brightkite.

3 kommentarer så langt

 1. Ida sa tirsdag, 27. januar 2009

  Brightkite er en type app som gjør at jeg skulle ønske alle hadde iPhones. (Eller, dvs, en smartphone med en brightkite-app)

 2. nc sa torsdag, 5. februar 2009

  Jeg har lagt merke til alle disse lenkene fra Brightkite. Selv har jeg lekt meg litt med Nokia Friend View, men da det bare fungerer mellom oss med de riktige Nokiamodellene, var det ikke spesielt interessant. Jeg er fornøyd med å twittre fra mobilen, da trikketurene virker litt kortere slik, men liker tanken på å koble informasjonen opp mot posisjonen. (Et annet element, er at GPS antennen min er særdeles dårlig, og jeg er derfor skeptisk til å bruke telefonen min slik)

 3. ninanord sa tirsdag, 31. mars 2009

  Fint innspill det du skriver om å lage en sosial tjeneste som ikke krever en kritisk masse for å være givende å bruke. Jeg synes BK er en av de få sosiale nettstedene som funker kjapt og fint - stort rom for overraskelser. Allerede etter et par dagers bruk hadde jeg fin dialog med en kanadier om flere ting, som startet med en kommentar på et bilde. Jeg har også fått bedre kontakt med mange på Twitter, Flickr og andre sosiale nettsteder via BK. Da funker det jo fint =)

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre