En verden i hånden

Aleksander lekte med Augmented Reality ved hjelp av flashmotoren til Boffswana og webkameraet på macbooken. En markør på et papir leses av webkameraet og en 3D-animasjon av en figur projekteres på arket over markøren.

Jeg hadde lyst til å holde det lille 3D-monsteret i hånden og se hvordan webkameraet ville lese markøren om jeg brukte iPhone til å vise den. Ville figuren tilpasse seg når jeg endret og flyttet på markøren?

I videoen vises markøren som en bildefil i nettleseren. Det gjør at den skifter retning når jeg snur på iPhone, men det viser også hvordan monsteret endrer størrelse etter hvor stor markøren er. Det hadde kanskje vært enklere å demonstrere zooming om jeg hadde tilpasset grafikkfilen bedre skjermstørrelsen på iPhone (to-do). Det kommer ikke så bra frem i videoen, men det var tøft å se hvordan monsteret endret størrelse ved å bruke to fingre på skjermen.

Det var vanskelig å bruke det innebygde webkameraet til å vise både iPhone og hva kameraet filmet. Jeg måtte skru av lyset for å unngå refleks i iPhone-skjermen, fordi refleksjonen gjorde at webkameraet hadde vanskelig for å lese markøren.

Tanken om å ha en virtuell verden i hånden, å kunne dykke inn i den med enkle fingerbevegelser, eller å “bla” og velge mellom forskjellige 3D-figurer og objekter, tiltaler meg. Hva med å bla i 3D-tegninger av bygninger som du blar i bilder på iPhone, eller musikkalbum med Cover Flow? Må testes.

Vil du prøve AR selv? Alt du trenger er et webkamera, en printer (eller en dings med lyssterk skjerm) og flash innstallert på maskinen din. Så besøker du Boffswana og følger instruksen der. For mer om Augemented reality, sjekk denne og flere videoer på youtube.

4 kommentarer så langt

 1. Aleksander sa søndag, 14. desember 2008

  Det der var skikkelig kult, ble fort litt mer interaktivt med scaling av monsteret, får se om jeg ikke får litt tiltakslyst sånn at jeg kan lage en egen versjon med modell-loading snart ;)

 2. aggi sa søndag, 14. desember 2008

  Dritkult!
  Noen muligheter for å ha han hengende rundt litt mer permanent et sted? Er så stille på kjøkkenbenken etter at Nabato tok kvelden :(

 3. Lars K sa søndag, 14. desember 2008

  @Aleksander: Tøft, da må vi laste inn flere 3d-modeller og lage en showcase i bildegalleriet :) Let me know!

  @aggi: Helt enig, skal prøve å få kaninen opp å gå igjen. Takk for lånet av macbooken forresten ;)

 4. Audun Bakke Andersen sa fredag, 19. desember 2008

  Veldig tøft. Mulighetene er uendelige!
  Men Monster? Han ser da ut som en hyggelig fyr han der, dog litt trist.

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre