Innlogging på Netvibes

For tre uker siden skrev jeg om innloggingsfelter og nevnte hvordan jeg stadig trykte den store, grønne Sign up-knappen til Netvibes når jeg skulle logge inn.

Gammelt innloggingsvindu hos Netvibes

Gammelt innloggingsvindu hos Netvibes

Nå har Netvibes redesignet innloggingsvinduet sitt. Den diskré grå Sign in-knappen er borte og den tydelige Sign up-knappen har tatt over jobben. De har fortsatt enkel inngang til registrering, men knappen er erstattet med tekst.

Nytt innloggingsvindu hos Netvibes

Nytt innloggingsvindu hos Netvibes

Det kan hende det er høy statistikk på avbrutte registreringer som er bakgrunnen for at de gjør endringen. Mange brukere som besøker registreringssiden men ikke fullfører registreringen er dårlig trend for en nettjeneste som måler antall nye brukere nøye. Det er i hvertfall tydelig at det var den grønne knappen som ble brukt, den har de beholdt.

10 kommentarer så langt

 1. Ida sa søndag, 30. november 2008

  Men ble du ikke litt forvirret selv da? Du som var vant til at grønn knapp = feil knapp?

  Den ser jo klin lik ut..

 2. Lars K sa søndag, 30. november 2008

  Den grønne knappen har jeg trykket på uten å tenke meg om, har ikke rukket å lære meg at grønn er feil liksom.

  Nå føltes det bare veldig mye mer riktig - i og med jeg kommer i mål. Den må gjerne være grønn for min del, men det er nok noen som nå må tenke en ekstra gang før de trykker :)

  Sign up/Sign in-forvirringen er et eksempel på hvordan funksjonenes viktighet her ikke har vært godt nok balansert.

 3. Ida sa søndag, 30. november 2008

  Også litt forvirrende med så like begreper, og at folk ikke klarer å bestemme seg for hva det skal hete.

  Log in, sign up.. Om bare alle kunne brukt det..

 4. Bjarne Muri sa søndag, 30. november 2008

  Ja, log in/on/out/off sing in/out/up er vanskelige saker og finurligheter innen det enkelske språket. Her har det blitt gjort mye tolkining og eksiterer endel guidlines.

  For å følge gjeldene standard her bør dette endres etter hvilket OS brukeren har, feks windows style sier at det heter log on/off et nettverk, datamaskin osv. MS har selv valgt å benytte Sign in/out til alle live tjenestene sine. Dette er starten på web2.0 hvor du er en aktiv part og du eller dine bidrag er selve resursen (live messenger). Jeg har ikke funnet noen guidelines for dette, men ordboken forklarer sitt; sign in - To record the arrival of another or oneself by signing a register.

  OS X har på sin side valgt å bruke log in, så det er en stor og forvirrende verden. Hvor det hele tiden må taes hensyn til mågruppen.

  Men bra av netvibes å lage det hele litt mer brukervennlig nå :)

 5. Ida sa søndag, 30. november 2008

  Er jeg forresten helt teit og gammeldags og bryter med kotymen siden jeg ikke bruker @Lars og @Bjarne når jeg skriver ting?

  Jeg merker jeg ikke har twittret nok. Det er fra Twitter den konvensjonen kommer fra, går jeg ut i fra?

 6. Lars K sa søndag, 30. november 2008

  @Ida: Neida, du er ikke det… Det er brukt i IRC og mange bruker det i kommentartråder på flickr når de skal referere til enkeltbrukere. Twitter har bare gjort det til en snedig funksjon for toveis-kommunikasjon :)

  @Bjarne: Internett skaper sine egne konvensjoner, uavhengig av OS. Studiet til Jared Spool viste at brukerne så etter både Sign in og Log in når de skulle logge inn, og at de ikke fant noen forskjeller på disse. Det hadde de kanskje gjort hos Netvibes :)

 7. Bjarne Muri sa søndag, 30. november 2008

  @Lars: Internett skaper sine egne konvensjoner for hvordan veldig mye skal være uahvengig av OS ja, dette kommer vel av at et OS og internett sider tradisjonelt har vært forskjellige ting. I den senere tiden har det blitt mulig å utvikle applikasjoner på nett som er mer og mer lik desktop aplikasjoner. Da er vi i et land det ikke eksisterer konvensjoner egentlig, og her mener jeg det må være naturlig å bruke de gjeldene OS konvensjonene. Dette er relevant for påloggings vinduer som blir mer og mer lik de brukeren er vant til fra desktop aplikasjoner.

  eksempler:
  http://extjs.com/deploy/gxt-1.1/samples/desktop/www/com.extjs.gxt.samples.desktop.DesktopApp/ - full desktop

  yahoo pipes, microsoft sin lignende som jeg ikke husker navnet på .

  Etterhvert som web blir mer og mer små applikasjoner ser jeg det hensiksmessig å dra nytte av gjeldene konvensjoner for blandt annet pålogging. Feks Sing UP eller REGISTER har blitt en konvensjon for å få tilgang/bli med i denne type samfunn/sider/aktiviteter dette står i kontrast til OS hvor det er mer vanlig med create user account. Så Ja, helt klart egne konvensjoner, men bruk det brukeren en vant til der det lar seg gjøre

 8. Ida sa søndag, 30. november 2008

  @Lars; Jo men det er først i det siste at jeg synes jeg har sett denne @-bruken over alt. Jeg satt på IRC stort sett sammenhengende fra jeg var 12 til jeg ble 18 (=1998-2004), og @-bruken er ikke noe jeg husker derfra..

 9. Ole Georg sa søndag, 30. november 2008

  Jeg slenger meg inn i tråden.. Med tanke på det som nevnes først; at de har flyttet på den grønne knappen har for min del, verken ved innlogging eller oppretting av profil, gjort livet vanskelig for meg. De hadde før et bra innloggingsvindu, og etter at de byttet på den grønne knappen har det blitt enda bedre.

 10. Lars K sa søndag, 30. november 2008

  Takk for kommentar, Ole G! Kan du si noe mer om hva du liker med innloggingen til Netvibes? Er det knapper og layout eller ting som lightbox/vindu?

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre