Håndbevegelser og et webkamera

Via beakdal.com fant jeg videoen av håndbevegelseinteraksjonen til Mgestyk Technologies.

De bruker et webkamera til å fange opp håndbevegelsene til brukeren. Videoen viser interaksjonen både på applikasjoner og spill. Håndbevegelsene er inspirert av kjente bevegelser som å bla ved å sveipe hånden i ønsket retning, stoppe ved å løfte håndflaten mot skjermen, skyte ved å peke og tommelen opp for OK.

5 kommentarer så langt

 1. william sa mandag, 17. november 2008

  fett! :)

 2. Bjarne Muri sa torsdag, 20. november 2008

  Ser et stort potensiale til bruk i enkelte domener, feks en klinisk setting hvor berøring er vanskelig grunnet smitte, eller tilgriste hender. Nintendo wii har klart å gjøre bevegelse kult i spill, men vil det være praktisk til en foretningsaplikasjon? er det ikke tyngre enn å bruke tradisjonelle interaksjonsmetoder som mus og tastatur?

 3. andy sa fredag, 21. november 2008

  Klinisk setting er veldig interessant.

  Tenker da f.eks. på operasjonsstuer hvor kan være vanskelig til å umulig å sterilisere datautstyr slik at det kan brukes av de sterile deltagerne… (og man derfor har en person der for å operere utstyret for de sterile)

  Det kommer vel neppe til å ta over for kontor-medarbeideren som skal punche fakturaer i regnskapprogrammet selv om å danse inn kontonummeret kunne vært interessant i åpent landskap :-).

 4. Lars K sa fredag, 21. november 2008

  Å bla og zoome i røntgenbilder eller pasienthistorikk må vel funke?

  Grensesnittet må uansett tilpasses, å la håndbevegelser erstatte musepekeren i WIMP blir bare tungvindt og middels over middels dumt.

  Hva med informasjonsskjermer på offentlige plasser? Cover Flow-grensesnittet virker intuitivt for gestikulering, selv for personer som er helt nye med interaksjonsformen

 5. andy sa fredag, 21. november 2008

  Min tanke var spesifikt røntgenbilder (eller bildemateriale generelt). Det løses jo i stor grad i dag ved at man er forberedt, og det er vel egentlig vel og bra, men det er jo alltid de tilfellene hvor man plutselig finner noe som ikke burde ha vært sånn…

  :-)

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre