Var det bare en dings som skulle til?

Bruken av mobilt internett skyter fart med iPhone. iPhone er nå fjerde største OS for all surfing. Surfing med iPhone-browseren Safari steg med 58% på en måned fra juli til august.

Hvilken påvirkning det har for nye medier og bruken av sosial programvare er bare ett aspekt ved denne veksten, selv vanlige nettsider vil kunne bli påvirket. Den generelle endringen i brukernes bruksmønster er et interessant studie fordi den kan si noe om folks holdning til teknologi, og forventninger og behov for tjenester i en slik kontekst.

Eirik i NetLife Research skrev i sommer en bloggpost som spør om vi trenger enda en versjon av internett, tilpasset iPhone. Kommentarene til posten trenger ikke bare tolkes som en diskusjon for og i mot. De bekrefter at bevisste nettbrukere også ønsker tilgang til nett og nettjenester som er tilpasset mobilt bruk. Det er også noen av kommentarene Edvard Tufte får på sin kritikk av iPhone GUI’et.

Muligheten til å bruke internett og nettjenester har eksistert en stund. Hva er det som gjør at denne bruken skyter fart nå? Er brukerne blitt modne, eller var det bare en dings som skulle til?

Bilde
Av bvosseteig via flickr.com

Ingen kommentarer ennå

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre