Kadabrabesøk

Onsdag 28. mai besøkte jeg CarlKadabra. Kadabra er designkontoret til en gjeng dyktige produktdesignere fra Industriell design ved NTNU. De har kontor i Trondheim og i Oslo.

Det var utrolig spennende å se hvordan de jobber med brukersentrert design. De lager det meste som kan formes til produkt, og gjør interaksjonsdesign og informasjonsarkitektur på interaktive tjenester. Jeg fikk se hvordan produkter blir til fra inspirasjonskilder, via mockups og skisser, til 3D-print prototyper og nesten ferdig produkt. Kadabra bruker Minoko til støp eller 3D-print av modeller. Tøft. Og på kontoret har de et vindu til lokalene i Oslo; en flatskjerm med webkamera viser hele tiden hva som skjer på de to kontorene. Skype og fri datatrafikk slår prislappen til Tandberg.

Carl og jeg diskuterte multi-touch og Johnny Lee sammen med Espen. De hadde gjort en billig og enkel hack på multi-touch-grensesnitt tidligere som jeg hadde håpet å få se og prøve. Men den var pakket sammen like enkelt som den var montert: en søppelbøtte, et webkamera og en pleksiplate med et A4 ark og litt teip var blitt en multi-touch flate hvor ti fingre kunne manipulere digitale objekter. Hacken var basert på denne guiden.

Vi snakket om Varsko og Make, og hvor gøy det er å lage ting. Burde man egentlig satt av en dag i uka til det? [Instructables kaller forresten de ukentlige nyhetsbrevene sine for The Weekend Builder, burde man sette av helger?] Siden jeg var på besøk har jeg fått testet multi-touch hacken selv. Det blir en egen post.

Ingen kommentarer ennå

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre