Informasjonsdesign Patterns

Andreas tipset meg om nettsiden Info Design Patterns, som bygger på arbeidet til Christian Behrens sin M.A. oppgave.

Nettstedet samler modeller av figurer og diagrammer som eksempler på hvordan informasjon kan visualiseres, og i hvilke situasjoner de ulike modellene er hensiktsmessige. Ved førsteinntrykk virker siden innholdsrik og metodisk, men jeg har ikke brukt den til å lete opp noe spesifikt ennå. Den presenterer relaterte teknikker for hver valgte modell og viser trivielle eksempler på de ulike modellene i bruk. Velger du for eksempel Simple Bar Chart får du opp Dot Matrix og Ring Chart som liknende alternativer. Du kan også søke opp modeller etter system, brukerens mål, type modeller eller antall dimensjoner, som gjør siden til en liten skattekiste for inspirasjon eller hjelp.

Ingen kommentarer ennå

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre