RFID-brikke trigger hendelse

For å teste RFID i bruk har jeg eksperimentert med ulike koder for å få Arduino mikrokontrolleren til å skille mellom ulike RFID-brikker. Det har vært mye vanskeligere enn jeg trodde, fordi jeg ikke har mye erfaring med streng definisjon av datatyper, i tillegg til at Arduino lagrer strenger som arrays. Jeg skulle ha postet videoen nedenfor tidligere, men kom aldri så langt. Fikk endelig RFID-leseren til å snakke med mikrokontrolleren og har det som skal til for å skille forskjellige brikker fra hverandre og gi ulik respons ved lesing. Filmen viser hvordan led-lys gir feedback på registrering og godkjenning av ulike RFID-brikker, og hvordan en servo beveger seg når riktig brikke er i nærheten.

Fikk god hjelp fra forumet til Arduino, og dokumentasjonen Sara Johansson har gjort på arbeidet med Sniff. Hun skrev om problemer med memory overload og strenger som arrays.

En hardkodet mash-up som får servoen til å bevege seg er tilgjengelig her.

I dette eksperimentet vil jeg teste å bruke RFID-brikker som nøkkel til døra inn til lesesalplassen. Jeg håpet å kunne gjemme en tag bak batterilokket på mobilen og bruke mobilen som nøkkel for å komme inn. Mobilen har jeg omtrent alltid med meg når jeg går ut fra kontoret, studentkortet må jeg alltid dobbeltsjekke om jeg har husket. Oppdaget imidlertid at leseren ikke klarer lese gjennom batteridekselet. Vet ikke om det er tykkelsen på dekselet, eller om det er noen frekvensforstyrrelser i området hvor batteriet ligger som forhindrer brikken i å bli lest. Forsøker jeg å legge en brikke utenpå dekselet blir den heller ikke lest, men om den ligger utenpå øvre del av telefonen går det helt greit.

Brikkene kan heller ikke leses fra innsiden av kortholderen som jeg også har med meg når jeg forlater rommet. Alternativet er å lime en brikke på utsiden av mobilen, kortholderen eller å bruke en tag som kan festes på nøkkelknippet.

Se også kapittel 9 i Making Things Talk og Arduino’s Playground. Her er også et eksempel APSX RW-210 i bruk, sammen med BASIC stamp.

3 kommentarer så langt

  1. william sa onsdag, 28. mai 2008

    er det ikke et magnetfelt i nærheten av batteriet, mon tro?

  2. Lars K sa fredag, 30. mai 2008

    jo, det kan være det - har ikke sjekket det ut nærmere. faktisk har prosjektet stoppet litt opp, tror arduino’en min er toast etter litt stygg feilkobling :)

  3. tenketing.net » Notater fra Arduino Workshop sa fredag, 31. oktober 2008

    [...] også bra for det ga en introduksjon til elektronikk som jeg trengte, noe som gjør det lettere å gjøre gøye ting. I tillegg var sensorene bra å få med seg. Nå trenger jeg bare tid til å leke [...]

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre