Trondheimsdetaljer i Google Earth

Observerer at Trondheim blir mer detaljrik i Google Earth. Selve sentrum er har ennå ikke synlige gater og bygninger, men det går et tydelig skille nord-sør som tangerer Tyholt.

Trondheim i Google Earth

Det er ennå ikke mulig å se Nidarosdomen. På østsiden av byen kan man imidlertid tydelig se den gamle militærleiren Persaunet, med alle de gamle brakkebygningene (som nå har blitt leiligheter tror jeg). Øverst til venstre i bildet nedenfor kan du se hvordan byen går over i dårlig oppløsning.

Persaunet i Google Earth

Karttjenesten til gulesider.no har derimot vakre flyfotos og skråfoto av byen, og ikonet Nidarosdomen som bildet nedenfor.

Nidarosdomen hos Gule Sider - Kart

Med sitt kontor i Trondheim, skulle jeg ønske Google også klarte å plassere byen på kartet i den digitale versjonen av kloden.

6 kommentarer så langt

 1. andy sa torsdag, 8. mai 2008

  For den virkelige Trondheims nerden så anbefales også denne perlen gjemt på http://trondheim.kommune.no/content.ap?thisId=1117617196 .

 2. Sverre sa torsdag, 8. mai 2008

  Du kan sjekke maps.live.com og gå på birds eye view. Da får du veldig bra bilder.

 3. marius sa torsdag, 8. mai 2008

  Google Earth er ikke noe gøy, når man ikke kan se sitt eget hus.

 4. Lars K sa torsdag, 8. mai 2008

  @andy: takk, den var snaisen! trodde ikke GIS-data lå ute fritt tilgjengelig - her er det jo glimrende oversikt! hvorfor kan ikke GE få disse flyfotoene inn? jeg tipper det er et pengespørsmål. håper det ikke er politikk.

  @Sverre: ser at live.com også bruker Blom, samme innholdsleverandør som gule sider. vet du noe om google’s valg av leverandører? ser at de bruker mange forskjellige i GE.

  @marius: indeed… eller når man ikke får sett gps-ruten man har jogget :P

 5. aggi sa søndag, 11. mai 2008

  kan du ikke bare jogge opp på Tyholt, da? ;P

 6. Lars K sa søndag, 11. mai 2008

  jo, selvfølgelig! veldig god ide - at jeg ikke har tenkt på at det er jeg som bør tilpasse meg teknologien og ikke kreve at den tilpasses meg… ;)

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre