Mikroutsagn og kontaktlister

Jeg hadde ikke hatt min første mobiltelefon lenge før jeg fant ut at jeg var nødt til å lagre nummer med både for- og etternavn: med fem Andreas og et par Thomas ble det fort vanskelig å skille personene fra hverandre på en Nokia 5110.

Samme problemet hadde jeg lenge med MSN Messenger da det begynte å bli en dille. Folk med samme navn var umulig å skille i kontaktlisten, du måtte lete opp epostadressen for å være sikker på om du snakket med riktig person. Andre chatte-klienter støttet endring av navn på klientsiden, noe jeg i dag fant ut at den nye messenger klienten også har.

Nå bruker jeg ikke MSN i like stor grad som før, men jeg kom på navneproblematikken da jeg kikket på kontaktlisten min i morges: Jeg har to venner som heter Martin, den ene er Chelsea-fan, den andre er Liverpool-fan - jeg skulle spørre Chelsea-Martin om noe.

Statusfeltet for personlig beskjed gir mulighet for å distribuere mikroutsagn. Det har samme effekt som å se forskjell på en gjeng tvillinger fordi de har forskjellige t-skjorter.

1 kommentar så langt

  1. aggi sa torsdag, 24. april 2008

    Haha! Det er den kuleste case´n jeg har vært borti på lenge :D
    Nydelig illustrert eksempel.

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre