Flickr video-diskusjon

8. april lanserte flickr.com en videotjeneste på sidene sine og det har skapt diskusjon på om hvorvidt dette er noe brukerne vil ha eller ikke. Etter diskusjonen på flickr-gruppen We say no to video on flickr å dømme kan det virke som mange av uttalelsene ikke baserer seg på kunnskap om hvordan videotjenesten egentlig er og hvordan den er sydd sammen med resten av flickr.

this is a back door attempt at Yahoo trying to steal some market share from YouTube

You don’t know that yet, that’s what I’m saying. Everyone seems to be jumping to conclusions and that isn’t a healthy thing to do in the absence of facts or evidence.

Det meste av diskusjonen dreier seg om hvorvidt flickr skal være en fotoside, og bare det, eller en foto- og video-side, som her:

We have Flickr for photos. We have Youtube for videos. Can we just leave it at that?

Det er også en diskusjon på om brukerne nå mister det de betaler for eller får mer for det de betaler for. Flickr video er foreløpig forbehold pro-brukere, altså de som betaler 25$ i året for større opplastnings- og lagringsplass. Videosnuttene er også begrenset til 90 sekunder. Dette skriver flickr HQ om tidsbegrensningen:

Video on Flickr grew out of the idea of “long photos” and as such, we’ve implemented what might seem like an arbitrary limit of playing back the first 90 seconds of a video. 90 seconds?

We’re not trying to limit your artistic freedom, we’re trying something new. Everyone has endured that wedding video, where even the bride will fast-forward to the “good bit.”

Ekstremblogger og lifecaster Kevin Lim har laget en liten videosnutt, selvfølgelig lagt ut på flickr, som viser litt av funksjonaliteten til tjenesten. Han synes den nye tjenesten til flickr er nyttig og smart, og diskuterer blant annet de tilmålte 90 sekundene opp mot twitter sine 140 tegn. Du kan blant annet browse videoer som man er vant med når man browser bilder, og hvis man ønsker å innkapsle vidoer i for eksempel bloggposter er det enkelt å skalere de til ønsket bredde.

Uansett diskusjon, er det verdt å merke seg at flickr har hatt et mål om å lansere en slik videotjeneste fra starten, noe en ansatt bekrefter her:

Actually, video has been on the road map from the very beginning. It was important to us that video complement the existing flickrverse and that’s one of the reasons that it’s taken so long.

Jeg vet imidlertid ikke hvor lett det har vært for flickr-brukere å finne ut av dette tidligere. For de som ikke måtte like tjenesten og ønsker å ha minst mulig med den å gjøre, har blant andre Audun på flickr postet en oversikt over ting du kan foreta deg:

Account preferences
Go to the privacy settings in your account - www.flickr.com/account/?tab=privacy
There’s a new option - Autoplay videos - set this to “no”.

Searching
Flickr’s advanced search gives you the option to return “Photos & Videos”, “Only Photos” or “Only Videos” in your results. Click on “Only Photos” .

Groups and pools
Groups are pretty democratic places - if you don’t like videos in the pool ask the group admin if they will kindly disable video posts. If they won’t, then maybe it isn’t the group for you.

2 kommentarer så langt

  1. Morten sa torsdag, 10. april 2008

    Jeg anser jeg jo meg selv som forholdsvis åpen for nye ting, men førsteinntrykket mitt er at dette ikke fungerer for mitt bruk. Jeg synes Flickr fungerer best som et rent fotonettsted.

    Det er klart at det er mulig å ’skru’ av videofunksjonaliteten, men jeg tror nok mange opplever dette som radikalt og skremmende ettersom det ‘trygge’ føles truet. Man ser for seg sleazy pornosnutter eller en gode del ‘meg og katten min’-snutter. Jeg har jo før blogget om ’samlingsnettsteder’ for kommunikasjon og generell nettaktivitet, men ennå ikke tatt en stilling til saken. Videofunksjonalitet i Flickr er jo også en mulighet for meg å kutte YouTube/Vimeo når jeg skal legge ut video på bloggen min.

    Bottom line: Enn så lenge synes jeg Flickr var et ypperlig (og fortsatt er) for stillbilder. Det er mulig jeg forandrer mening over tid, men det føles veldig feil nå.

  2. Lars K sa onsdag, 16. april 2008

    meg og katten min, ja… :) hvis flickr klarer å holde oppe båndbredden sin, tror jeg flickr video kan bli en morsom kuriositet (”long photos”). men om jeg kommer til å bruke det, vet jeg ikke ennå. i hele mitt internett-liv har jeg bare lagt ut 6 videoer til nå.

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre