Hjerne-maskin grensesnitt

BBC Digital Planet sitt program 11. mars forteller om brain-computer interface, og intervjuer en østerisk forsker som forteller om hvordan en datamaskin kan kontrolleres med bare tankene. Forskeren jobber ved g.tec, som har laget en bærbar enhet med små sensorer, som kobles til brukerens hode slik at brukeren kan skrive korte beskjeder.

Bokstaver, ord og korte beskjeder staves ved at bokstaver blinker på skjermen foran brukeren i korte perioder. Brukeren må fokusere på den bokstaven den ønsker - for eksempel ‘b’. Når ‘b’ flasher foran brukeren vil maskinen registrere dette og velge bokstaven ‘b’, før den går videre.

Forskeren forteller at for to år siden tok det 10 timer å kalibrere grensesnittet mot hjerneaktiviteten til en bestemt bruker. Nå tar det bare 4-5 minutter. Normalt vil man da kunne skrive 18 karakterer i minuttet, men en trent bruker vil kunne skrive en bokstav i sekundet, noe som tilsvarer hastigheten en nybegynner på tastatur vil typisk ha.

2 kommentarer så langt

  1. Lars K sa mandag, 7. april 2008
  2. tenketing.net » Enkelhet og hjulet sa fredag, 9. januar 2009

    [...] gir vi input til dingsene våre i nær fremtid? Er det med tankene eller skygger og projisering? Er the Onions visjoner så veldig utenkelige? Hva kommer vi til å le [...]

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre