Alle er en artist

Jonathan Harris presenterer blant annet We Feel Fine-prosjektet sitt i denne TED-presentasjonen. Prosjektets tema er i seg selv utrolig fascinerende, men han snakker også om menneskets behov for å uttrykke seg generelt.

Stacey Spiegel snakket også om menneskets behov for å uttrykke seg under høstens Matchmaking, hvor han fortalte om virtuelle samfunn og arbeidet sitt med Rockheim.

Folk uttrykker seg individuelt og kollektivt i en mye større grad enn før. Hva fører det til? Er det bedre eller værre for oss?

Spiegel snakket om kunst og den rollen kunstnere har i vårt samfunn. Han hevdet vi ikke lenger trenger kunstnere som grensebrytere eller til å leve ut fordommer for oss. Gjennom internett og virtuelle samfunn kan alle alter ego leves ut på egen hånd. Brukergenerert innhold er en av pilarene i de virtuelle verdenene, og rollespill har alltid tiltalt menneskene: vi leser bøker, ser skuespill, går på kino og ser drømmende ut av vinduet.

Harris snakker om hvor like vi er til tross for alle kløftene som religion, kjønn, utdanning, sexualitet og så videre som skiller oss: Vi har et stort ønske om å uttrykke oss, men det går på tvers av antall sympatiske venner vi har som er villige til å høre på oss. Vi kompenserer ved å skrive dikt, lage sanger, ta bilder eller lage annen kunst. Dette er ikke noe nytt, det nye er at dette uttrykksbehovet har flyttet seg over til internett, gjennom tjenestene som er tilgjengelig der.

2 kommentarer så langt

  1. [...] ut via nrk.no at Jonathan Harris, som jeg skrev om for litt siden, hadde holdt foredrag under årets Gulltaggen. Forsøkte å finne noe mer omtale av [...]

  2. Morten sa tirsdag, 29. april 2008

    Spennende han Harris. Har lekt meg litt i Universe og det gir en pekepinn på hvordan en kan visualisere informasjon på en spennende og intuitiv måte. Tok meg den frihet og skrive litt om det på mortempo.

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre