Kvitrer du?

Common Craft har laget enda en kort, presis og oppklarende presentasjon. Denne gangen om Twitter.

Hva gjør du? er en veldig vanlig åpningsfrase på telefonen, like mye som hvor er du nå? - noe som kan skyldes at telefonen er blitt mobil, vi er ofte i aktivitet når vi tar telefonen. Twitter har tatt utgangspunkt i dette informasjonsbehovet hos menigmann og laget en tekst-tjeneste for de som vil holde kontakt med venner, familie, kollegaer og likesinnede. Se presentasjonen nedenfor:

Det er fascinerende å se hvordan enkle animasjoner kan gjøre forklaringer av fenomener så tydelige. Av og til skulle jeg ønske jeg hadde den egenskapen selv: “Se her, den korte papiranimasjonsfilmen jeg har laget, den forklarer det jeg mener perfekt!”. I et typisk gruppearbeid på skolen tror jeg halve diskusjonen kunne vært løst om medlemmene var flinkere til å bruke pen og papir til å illustrere sammenhenger eller argumenter. Common Craft forklarer ikke bare fenomener i seg selv, de er også med på å skape felles forståelse om de.

6 kommentarer så langt

 1. Morten sa mandag, 10. mars 2008

  Fin post og svaret mitt er jo: Jepp, jeg kvittrer. Liker spesielt godt hvordan du gjør et poeng ut av at vi alltid er så opptatt av hva vi gjør når vi eksempelvis ringer hverandre. Hvor er du? Hva gjør du? Pussig.

  Har tenkt litt på å bruke Twitter i undervisningen, eventuelt i gruppearbeid om kommunikasjon. Men litt usikker på hvordan jeg skal gå fram. På ECIS i Madrid ble Twitter trukket frem som et verktøy i undervisningssammenheng.

 2. Lars K sa lørdag, 15. mars 2008

  Twitter i undervisning kan være interessant, men ikke bare for å bruke twitter fordi det er twitter.

  Ser du noen situasjoner i gruppearbeid hvor det kan være interessant med en tjeneste som støtter slik kommunikasjon?

 3. Martin Bekkelund sa lørdag, 15. mars 2008

  Twitter…

  I et svakt øyeblikk fikk Hans Petter lokket meg til å registrere meg på Twitter. Som alltid er jeg noe usikker på nytteverdien til denne tjenesten, annet enn at det kan ha en bitteliten sosial effekt, i tillegg til å stjele tid. Imidlertid er nys…

 4. Morten sa søndag, 16. mars 2008

  Utfordringen med gruppearbeid er ofte å finne tid og finne hverandre. I vår skolehverdag hender det at enkelte av gruppens medlemmer er borte fra skolen og dette fører ofte med seg problemer. En oppdatering på gruppearbeidets mål kan eventuelt kvitres.

  For meg som lærer kunne en annen idé vært å kvitre elevene om deadlines, lekser eller andre oppgaver. Dette kunne komplimentere oppdateringer på klassens bloggside.

 5. Lars K sa tirsdag, 18. mars 2008

  Spennende - jeg håper du blogger om erfaringene, hvis det blir noe av :)

 6. tenketing.net » Dette er Tweetypedia sa onsdag, 3. september 2008

  [...] ikke nødvendigvis på spørsmålene Krokan stiller, men handler allikevel om det samme: hva en enkel statusoppdatering kan sette i gang. Trenden kan virke opplagt, men jeg synes den trenger å illustreres for å vise [...]

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre