Tame the problem

Jeg har brukt flickr.com til bildene mine noen år, og blir stadig positivt overrasket over deres evne til å kommunisere til brukerne sine. I går hadde de noen problemer med å vise brukernes kontaktlister riktig, og før jeg har logget meg inn møtes jeg av denne beskjeden:

Did your contact page vanish or something similar? We know, we are trying to tame the problem now

Med en lenke med snarvei til hvor brukeren kan finne mer informasjon.

Flickr beskjed 1

Bare noen minutter senere blir informasjonen oppdatert:

We’re making some fixes to the site, and updates to your contacts’ photos will be temporarily disabled.

Med fortsatt en snarvei til mer informasjon om status.

Flickr beskjed 2

Det er en personlig og informativ, men samtidig beskjeden bekreftelse på at noe ved tjenesten deres ikke fungerer som den skal. Å bli møtt av flickr sin statusbeskjed forteller meg at noen jobber med saken. Jeg rekker ikke engang irritere meg over at en viktig funksjon ved flickr-samfunnet mangler.

Nettet er for mange informasjonskilde nummer én, også når ting ikke fungerer: Jeg husker for eksempel godt frustrasjonen over å ikke finne noe informasjon på netcom sine nettsider da linjene brøyt for noen år siden. Informasjonen kom, men alt for sent - og det gikk ikke an å komme i kontakt med selskapet på telefon.

Ved å være tidlig ute med lett tilgjengelig og oppdatert statusinformasjon, unngår man frustrerte brukere, enten det er nettbanktjenester, mobillinjer, togforsinkelser - eller en feil i kontaktlistefunksjonen.

Les forøvrig dette intervjuet av en av flickr grunnleggerne, Caterina Fake, hvor hun blant annet forteller om historien bak utviklingen av brukerdeltakelsen og hvordan de kommuniserer med brukerne.

2 kommentarer så langt

  1. Morten sa torsdag, 28. februar 2008

    Flickr er veldig flinke til å opprettholde og ta vare på brukerbasen sin. Det skaper trofasthet. Facebook tok jo en del av Flickrs brukere i fjor, men nå som Facebook har sunket i popularitet (første nedgang nå i januar 2008) tror jeg et etablert nettsamfunn som Flickr består. Men det forutsetter nettopp en kontinuerlig fornyelse av tjenesten samt en tett oppfølging av brukerne, som du her trekker frem som utgangspunkt for posten din.

  2. william sa mandag, 3. mars 2008

    Syns allikevel “please read this important security notice” har blitt mer impotent enn important.

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre