RFID Hello World

Endelig, etter 10 timers fikling med mikrokontrolleren fikk jeg rfid-leseren til å lese en tag og sende informasjonen heksadesimalt, så jeg fikk lagret den. Ideen er å få identifisert alle tag’ene slik at de kan brukes til å trigge ulike hendelser.

Jeg trodde jeg skulle finne noe klipp-og-lim-kode til apsx-leseren på nett, men det viste seg å være få eksempler på å bruke den sammen med arduino. Det finnes mye ressurser for arduino på nett, men det meste av kodeeksemplene for rfid-lesere er enten til ID Innovations sin leser eller Parallax sin. Fant til slutt denne tråden som hjalp meg langt på vei. En ting er logikken i kommunikasjon med leseren, en annen å håndtere informasjonen den sender. Jeg tror jeg har skjønt det nå.

Videoen viser hvordan mikrokontrolleren registrerer en tag, og gir feedback. En bok på ca. 600 sider illustrerer tykkelsen på en dør. Jeg vil teste hvordan kortleseren på døra inn til arbeidsrommet kan erstattes av en rfid-leser.

3 kommentarer så langt

 1. aggi sa søndag, 17. februar 2008

  får håpe vaktmesteren leser bloggen

 2. Lars K sa søndag, 17. februar 2008

  hah, jeg og. vaktmesteren er nemlig kul ;)

 3. Yngve sa mandag, 18. februar 2008

  Syntax-highlighting er gui :)

  Dessuten er det mennesklige øyet best adaptert til å se kontraster ved gulgrønt lys, og monitorer med gulgrønn/svart representasjon vil derfor trenge mindre effekt for å formidle de samme kontrastene. Dessuten ser grønnt på svart kjempekult ut på avstand :)

Vil du kommentere?

E-postadressen din vil ikke bli vist til andre